Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Любовта към млякотоМлякото е първата храна, която вкусваме и която винаги присъства в ежедневието ни. Опаковките с мляко са навсякъде – в хладилника, на кухненската маса рано сутрин, на улицата, стърчащи от кофите за боклук... Пред нас е все ТО – млякото.

Дотолкова сме свикнали с него, че има опасност да престанем да го за­белязваме. Някои съвременни дизай­нери успяват да се справят с това предизвикателство и да превърнат опаковката от мляко в почти култов предмет.

През годините млечната опаков­ка претърпява впечатляващо разви­тие — от анонимните буркани и бу­тилки в близката млекарница, през брандираните пликчета с илюстрация на крава, така до днес, когато дизай­нерите разработват нови и оригинал­ни посоки за представяне на този вез­десъщ продукт.

Днес млякото се презентира в нов „outfit“. Дизайнерите се стремят да внесат свеж полъх на рафтовете чрез ярки цветове, силно стилизира­ни форми, разнообразни орнаменти и дори симпатични създания, напомня­щи ни на анимационни герои. Символи­ката вече е много по-богата и не се свежда само до просто изобразяване на крава.

Млякото ни напомня за щастли­вото детство, но също така е и си­ноним на сила и енергия. То е магиче­ска напитка, която ни връща в миналото — в свят на игра, жизненост и невинност. Вдъхновени от топлия, сладък свят на млякото, младите ди­зайнери от Duoido създават... фланел­ки, опаковани в кутии, разбира се, от мляко. Мотото им е „Аз обичам мляко“.

 
11.10.2011.
Автор: ProPack Magazine
0 Коментари
Таг :

Дизайн на опаковката

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар