Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Светът на водкитеВодката е най-широко разпространената спиртна напитка в света. Разнообразието от опаковки на пазара е огромно, но за разлика от някои други видове алкохол, при водката особено ясно се разграничава скъпият и качествен от евтиния продукт.

Водката представлява течност, съ­държаща вода и етилов спирт, полу­чен след дестилация, често много­кратна, за да може полученият про­дукт да е максимално изчистен. Ал­кохолният градус на повечето водки е от 38°C до 50°C в зависимост от региона.

Името водка произлиза от думата „вода“, която носи усещане за чисто­та. Това много често е заложено и във визията на опаковката.

Дизайнът на премиалните и ултра премиални водки е вдъхновен от опа­ковките на скъпи парфюми. Обикнове­но колкото по-високо е позиционирана водката, толкова по-сдържан е и гра­фичният език.

Усещането за чистота се създава и от използването на висококачест­вени материали – най-чисто стъкло, полиран метал и специални техники за печат.

Някои от водките от масовия сег­мент следват традицията, която са наследили (форма на бутилката, лого, орнаменти), а други залагат на модер­ната визия.

Представяме ви няколко интерес­ни графични разработки.

VERTICAL

Ултра премиална водка с невероят­но иновативен дизайн. Това е първа­та в света бутилка без гърло. Забеле­жителна е и идеята на дизайнерите празната бутилка впоследствие да бъде използвана като елегантна ваза.

EFFEN

Премиална водка с изключително ори­гинална бутилка с изчистена визия. Структурният дизайн е впечатля­ващ! Използван е метал за етикета вместо хартия. Цялостното излъчва­не на етикета напомня на скъп парфюм.

BOLS

Водка, притежаваща специфичен ха­рактер, който може да бъде описан като свеж и добре балансиран. Дизай­нът на бутилката и етикета е класи­чески с много характерни „водка“ елементи.

SHAKERS

Shakers vodka е създадена през 1920 г. във време, изпълнено с романтика, стил и обаяние, времето на коктей­лите. От това са били водени създа­телите й. Талисман на тази Ера е бил пингвинът, олицетворявайки елегант­ността, носейки естествения си фрак и живеещ в изпълнен с лед свят.

OP

Пример за водка с модерен дизайн. Едно чисто графично рещение на ети­кета със силна идентичност.

AMUNDSEN

Водка Аmundsen e норвежка и е кръс­тена на Роалд Амундсен. Той е водел първата експедиция до Южния полюс през 1911 г.

SAVOY

Savoy водка е една от популярните български водки. Съвсем от скоро тя е и с променен облик, нареждайки се до класическите марки водка.

 
06.10.2011.
Автор: ProPack Magazine
0 Коментари
Таг :

Дизайн на опаковката

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар