Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Avery Dennison на InterpackМакар че сме свикнали да виждаме логото на компанията Avery Dennison върху по-друг вид продукти от нашето ежедневие, съвсем в реда на нещата тя представи на Interpack 2011 няколко продукта, пряко свързани с гъвкавите опаковки. Новият, чувствителен на натиск въздушен клапан Avery Dennison Flexis™ Air One е приложим при високи скорости и е еднакво подходящ както за гъвкави, така и за твърди опаковки. Показаният вентил на опаковка за кафе (Сн. 1) има за цел да запази аромата на прясно изпеченото кафе и да съхрани свежестта на продукта за по-продължителен период от време.

Flexis Air One-клапаните могат да се прилагат чрез автоматична система за етикети с два пъти по-висока скорост от досегашната. И не само това — те са и по-надеждни, с по-голямо сцепление и с по-голяма издръжливост от традиционните, които са твърди, трудни за монтаж и с по-малка надеждност. За създаването на Flexis Air One-клапана от Avery Dennison са използвали съвременни материали с уникална многопластова структура. В допълнение ниският профил на клапана позволява предварителното му монтиране. И още нещо — върху него могат да се отпечатват лога или рекламни надписи.

Друг продукт на Avery Dennison, идентичен на Avery Dennison Flexis™ Air One, е мощният и функционален Avery Dennison Flexis ™ парен вентил. В момента технологичното решение се използва от големите компании за хранителни продукти при производството на готови храни. Продуктът позволява изпускането на пара по време на приготвяне на храните в микровълнова фурна. Гъвкавата технология предлага функция за самостоятелно вентилиране съобразно момента на термична обработка, с което елиминира нуждата от намеса на потребителите и предпазва от замърсяване по време на работа.

Avery Dennison Flexis–парният клапан се препоръчва за предварително приготвени храни, каквито са сосовете, оризът и др (Сн. 2). За улеснение дизайнът на опаковката предлага допълнителна информация относно начина на приготвяне на продуктите — напр. с „Х“ се означават онези, които отделят повече влага, и т.н. Avery Dennison Flexis Steam на Valve позволява на производителите на храни да определят точния диапазон от време за готвене — например пиле с ориз може да се приготви за 8 минути в микровълнова фурна при 1100 W. И при този продукт върху парния клапан могат да бъдат отпечатвани текст, графики или лога.

Flexis Oxygen-клапанът на Avery Dennison дава възможност за контрол върху търговията на дребно
с месо и месни продукти (Сн. 3). На практика ролята на вентила е да позиционира нивото на кислорода в опаковките. При този вид опаковане продуктите са покрити с високобариерен филм, снабден с клапан от две части, позволяващ пропускането на кислород дори в случаите, когато горната част на вентила е отстранена. Чрез Flexis Oxygen-клапана опакованите продукти остават свежи и срокът им на годност се удължава. И тук отпечатването на лога и рекламни съобщения върху вентила, свързани с качеството на продукта или отстъпките от цената, е не само лесно, но и предоставя нови възможности за стимулиране на продажбите.

 
24.10.2011.
Автор: ProPack Magazine
0 Коментари
Таг :

Опаковъчни технологии

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар